torsdag 30 augusti 2012

Nimn är grinig utan direkt anledning



Jag älskar spel och att skriva om spel funkar. Men att promota min blogg, som att posta länkar på olika sidor, tar bara jobbigt mycket tid från mitt spelande. Och det är dessutom fruktansvärt tråkigt. Ogillar egentligen all form av socialisering över nätet. Boken ligger död i cyberrymden och så även mitt twitter konto från och med igår. Den lilla sociala energi jag fått utmätt åt mig räcker knappt iRL, och än så länge är det lättare att dra ur nätverkssladden än att plocka ut hjärnan.



 
 



Spel ska enligt mig spelas antigen mot en verklig person brevid, eller mot en verklig programkod. Sen är jag inte förtjust i flerspelarlägen heller. En kompis som sitter vid mig och skriker är mer än nog. Efter den hysteriska Nintendo 64 perioden sent '90-tal (Mario Kart, Golden Eye m.m.), inte utan goda minnen, kom mitt livs första speldepression. När jag plötsligt började uppskatta andra saker i livet än spel, så insåg jag hur illa det stod till med mig.







Här vill jag tacka Blocket som fick in mig på rätt väg igen. Jag började samla på Sega Master System. Återvände till mina rötter och återfann glädjen. Fortfarande så uppskattar jag inköpsögonblicket och samlingen mer än spelupplevelsen. Den andra hjälpen var Syntax Error. Spelmusiken tillsammans med samlandet blev min räddning kvar i mediet, då själva spelandet inte längre erbjöd det samma längre.











Nutidens utmaning är att spelen är långa och att du ska orka ta dig i genom dem. Därför så skulle man kunna säga att Skyward Sword är mer utmanande än Adventure of Link, då jag bara klarat det senare. Den så kallade stämningsfulla musiken alla nutida spel erbjuder, är också en helt oacceptabel förskjutning från hur det brukade vara. Bra låtar är tydligen inte en variabel som förbättrar spelupplevelsen.

Jag vet inte ens om jag orkar gå in på rörelsekontroller och övriga 3nDer. Vi låter det vara, för man vill ju inte bli på dåligt humör (Ha!). Trots allt var det inte bättre förr. Vi har ju förr även nu. Dessutom är förr billigare och mer lättillgängligt idag. Hurra för nu!



 



Nästa gång ska ni få följa GAMes slutstrid mot Greven i Castlevania 3. Det blir ett  högst sevärt videoklipp! Sedan måste ni verkligen posta länken till denna blogg på era nät-hangouts(ärligt gör det), lovar ni det så lovar jag att vara på bättre humör till nästa torsdag. Peace Out!







 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar