torsdag 23 augusti 2012

Konamevil






Att skriva recensioner stjäl värdefull speltid, och det är en uppoffring som alla inte är beredda att göra. GAMes kärlek till spelmediet är för stor, och därför har hans utlovade Nes-måndag uteblivit. Eftersom jag har valt att prioritera bort spelande (allt för er skull) tar jag med er när GAMe tar sig an världens näst svåraste spel genom tiderna: Castlevania III till Nes.

Folk har sagt att det är svårt. Näst intill omöjligt. Min tanke var först att det mest handlade om brist på tålamod och beslutsamhet. Och när jag testade spelet till Virtua Console på mitt Wii, och fixade de första nivåerna smärtfritt, var känslor av högmod och kaxighet mindre än ett stenkast bort. Sen tog det stopp. Spelskaparna hade vaggat in mig i en falsk föreställning bestående av hopp och framgång. Det skulle visa sig att det var det första beviset på den ondska som genomsyrar spelet. En ondska med så mycket djupare botten än någon blodsugande fladdermusgreve besitter. Även kallat Konamevil.

Men GAMe är inte den som är den. Han slösar inte bort sina dagar med något fånigt bloggande. Fast besluten, med tjugotre års erfarenhet i bagaget, greppar han handkontrollen beredd att utplåna Konamevil en gång för alla.




Skaparna har valt att hedra det första spelet i serien med en lika värdelös spelkontroll. Att hoppa en bestämt utmätt längd och kastas iväg bakåt när du tar en träff, är fortfarande ett självklart inslag i familjen Belmonts vardag






GAMe har precis besegrat Trevor Belmont i en Mirror Match





   
Alla gamers är i behov av ett näringsfullt mål mat




Att liemannen här endast är en förboss, säger något om den uppskruvade svårighetsgraden


 GAMe gråter blod och svettas tårar. Insikten att sann onska kommer från Japan, inte från Rumänien blir allt mer klar för honom





En gång till...




 
Om den här bilden inte väcker dina känslor är du ett själslöst monster. Likt vår greve, likt hans skapare





Trots tapperhet och idog vilja har GAMe inte fixat världens näst svåraste spel än. Lyckas han så kanske det är dags att utmana det svåraste spelet genom tiderna. Men mer om det en annan torsdag! So long nerds!!









Skapade av??





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar