torsdag 26 juli 2012

Guiden till nördarnas universum

Ni som läste kommentaren till förra veckans inlägg och blev nyfikna på hur man skiljer nördar och allmänspelare åt, kommer få sina frågetecken uträtade denna torsdag på Planet Nimn.

Om vi börjar med kläderna så beror det lite på vilka nördar man pratar om. De hippa eller de äkta. De äkta skiter i hur omgivningen uppfattar dem. De uppfyller sinnebilden av en nörd. Ljusblå jeans, skor från COOP och kanske en tröja med ett citat från spelet Zero Wing "All you base are belong to us". Där till en frisyr lämnad åt sitt öde och glasögon så klart. Var nära att glömma de lite kort där. Har ni sett Wayne's World så hade det räckt att hänvisa till den, och beskrivningen ovan vore överflödig. Hippa nördar följer modet så gott de kan och kompletterar med någon halvt hardcore t-shirt eller attiralj, som ett porträtt på Ezio från Assassin's Creed (in your face GAMe!). De kan även köra med Zero Wing citatet förutsatt att alla övriga kläder känns fräscha och moderiktiga.







Sen gäller det att säga rätt ord och namn på spel och karaktärer. En allmänspelare eller en ickespelare kan slänga ur sig "Super Mario minns jag var väldigt kul". Hänvisa aldrig till "Super Mario" för då blir du avslöjad som oinvigd direkt. Som nörd eller invigd säger man att man gillar Mario spelen och att det är något visst med ettan för att ta ett exempel. Spelserien till Nes heter Super Mario Bros. och huvudkaraktären i spelen heter Mario. Snackar du med en femtioåring, som testade lite på sina nu ointresserade barns nintendo när det begav sig, kan du säga "Super Mario". Men inte här. För att ta det ännu djupare så säger du amerikanska tvåan när du pratar om doki doki panic rippen, och japanska tvåan när du syftar på the Lost Levels (och där tappade jag hälften av mina läsare).




Till er som är kvar så kan jag rekommendera att inte nämna temat till Mario, Zelda eller Tetris om spelmusik kommer upp på dagordningen. Du passerar med Dr. Wilys Caste till Mega Man 2 men då bara nätt och jämnt. Final Fantasy är G+ men då måste du veta att Nubuo Uematso har skrivit den. Har du tusentals SID på din smartphone och kan nämna drygt hundra kompositörer så äger du upp de flesta och bevisar att jag inte är ensam i världen trots allt.


Nubuo Uematso






















Slutligen: Om din lista över favoritsporter lyder

1. StarCraft 2
2. Hockey
3. Fotboll
4. Super Street Fighter 4 Arcade Edition
5. Formula One

är det kanske snarare dags att söka hjälp. Särkilt om du skryter om det eller ens nämner det, som till exempel i din blogg.

Så det lönar sig att kommentera alltså! Vad vill ni höra om? Kanske blir det just ditt favoritämne vi funderar runt på Planet Nimn nästa torsdag. Till dess får ni ha det så bra alla nördar och allmänspelare:)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar